Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få melding om nyheter og tilbud! Nyhetsbrevet er gratis og du kan melde deg ut når som helst.

Snorking og søvnapnè

Vanlig sykdom

Snorking og obstruktivt søvnapnèsyndrom (OSAS) er en relativt vanlig sykdom hvor 4% av menn og 2% av kvinner rammes. Årsaken er at tungen og musklene i de øvre luftveier slapper av og gjør at luftveien forsnevres (snorking) eller blokkeres (OSAS)

 
Pustestopp gir dårlig søvnkvalitet og symptomer som varierer fra tretthet, hodepine, konsentrasjonsproblemer til overvekt og hjerte- karsykdommer. Alvorlig søvnapnè behandles best med pustemaske (CPAP), men mild til moderat OSAS (AHI<25) og snorking kan behandles med søvnapnéskinne (snorkeskinne).

Behandling med søvnapnéskinne (snorkeskinne)

Behandling med søvnapnéskinne er en enkel, effektiv, relativt billig behandling uten alvorlige bivirkninger. I Sverige og Australia har dette vært den vanligste behandlingen av OSAS i flere år med gode resultater. Pasienter med sosial snorking og mild til moderat OSAS egner seg best til å behandles med søvnapnéskinne, men også pasienter med alvorlig OSAS som ikke kan bruke pustemaskin kan også behandles.

Snorkeskinnen har til hensikt å bringe underkjeven fremover slik at luftveiene utvides og holdes åpne under søvnen.Underkjeven bringes fremover

Tungen bringes fremover og luftveiene åpnes

Bivirkningene er få og som oftest forbigående. Øket spyttproduksjon og ømhet i tyggemusklene er de vanligste og er som regel forbigående. Endringer i bittet kan observere hos enkelte, men disse er små og sjelden av stor betydning for pasienten. Søvnapnéskinner lages av en tannlege med sertifisering for denne type behandling. Før behandling må det gjøres en søvnregistrering for å bedømme alvorlighetsgraden av tilstanden. Det er også viktig å ha undersøkt tenner og munnhule grundig. Det bør ikke være planlagt stor og omfattende tannbehandling i nær fremtid, da dette kan gjøre at skinnene ikke passer så godt og at det må lages nye.
 
Kontroll av skinnene anbefales etter 3 uker, 2 måneder og etter 6 måneder, men enkelte kan behøve ekstra justeringer. Deretter anbefales det årlige kontroller.
Pris for behandling med søvnapnéskinne er 12 000,- . Dette inkluderer en konsultasjon, avrykk og fremstilling av skinner samt etterkontroll.
 
Dersom du ønsker mer informasjon, må du også gjerne ta kontakt
Du finner mer informasjon om skinnene her:
 


Powered by Edicra AS