Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få melding om nyheter og tilbud! Nyhetsbrevet er gratis og du kan melde deg ut når som helst.

Implantat 1 steg

Implantatbehandling hele kjeven - 1 stegsteknikk

Tannmangel

Takket være de siste årtienes medisinske landevinninger har hundretusentalls pasienter sluppet proteser som løsner og i stedet fått fastsittende tenner. Behandlingen er vel utprøvd og vitenskapelig bevist med svært gode resultater.

Behandling

Vi begynner med å bedøve området der implantatene, eller som vi sier fiksturene, skal festes. Bedøvelsen er den samme som den vi bruker når vi f.eks reparerer en tann. Hele operasjonen er helt smertefri. Vi har en svært nøyaktig operasjonsteknikk. De instrumentene vi bruker er sterilisert, og vi følger naturligvis de hygienereglene som helsemyndighetene har anbefalt. Operasjonen er rutine for oss, men selvfølgelig ikke for deg. Forberedelsene med at vi vasker rent og ordner til alt kan ta litt tid. Det er for din skyld at vi er nøye.

I dagens moderne tannbehandlinger det en selvfølge at behandlingen skal være smertefri.

Fiksturinsetting

Fortannsområdet gjennomskåret og sett fra siden. Når vi er sikre på at bedøvelsen virker, lager vi et snitt, noen ganger flere små snitt, i tannkjøttet for å nå de områdene der fiksturene skal plasseres. Det kan bråke litt når vi borer, men hele behandlingen er smertefri. Du kan selvfølgelig prate med oss under behandlingen.

Vi fester en såkalt tilhelingsdistanse som beskyttelse over hver fikstur. Distansen stikker opp noen millimeter gjennom tannkjøttet og skal sitte der under hele tilhelingsperioden.Nå gjenstår bare å sy igjen snittet.Første behandlingen (fiksturinnsettingen) er ferdig. Om en uke eller to må du komme tilbake for kontroll. Da tar vi bort stingene.

Etter behandlingen

På neste side finner du svar på mange av de spørsmålene vi pleier å få i forbindelse med, og etter en operasjon. Følg også nøye våre anvisninger som du også finner der. Om en uke eller to finner neste besøk sted, og da tar vi bort stingene og foretar kontroll. Du skal vanligvis ikke bruke protesen din disse dagene. Vi tilpasser protesen slik at du kan begynne å bruke den etter at vi har tatt bort stingene.

Tilhelingsperioden

Hvor lang tid nettopp dine fiksturer trenger av tid før de har festet seg, beregner vi før operasjonen, men det er først i forbindelse med operasjonen vi bestemmer det sikkert. Vanligvis tar det ca. 6 måneder i overkjeven og 3 måneder i underkjeven. Når tilhelingen er ferdig, følger påsetting av distanser. I tilhelingsperioden skal fiksturene forstyrres minst mulig, og dette gjelder spesielt de første ukene. I tilhelingstiden kan det være nødvendig å justere protesen hos oss.

Distansetilslutning

Når man bedømmer at fiksturene sitter forsvarlig fast i kjevebenet (vanligvis etter 3-6 måneder), er det tid for å tilslutte distansene. En distanse forlenger en fikstur slik at vi siden kan få festet dine nye tenner. Dette arbeidet gjør vi vanligvis uten bedøvelse og du kjenner ingenting.

Nå følger ytterligere 5-6 besøk. I løpet av disse besøkene tar vi avtrykk, samt bestemmer og prøver sammen med deg utseende og form på dine nye tenner. Etter noen uker er vi som regel ferdig.

Fremtiden

Prognosen for implantatbehandling er vanligvis svært god. Vi setter opp et individuelt skjema for fremtidige kontroller og undersøkelser hos oss slik at vi sammen kan forebygge sykdom. Målet er at implantatene skal følge deg hele livet. Tennene (men ikke fiksturene) slites omtrent på samme måte som naturlige tenner. En stor fordel er at vi kan ta løs og friske opp tennene hvis slitasjen blir for stor. Etterpå kan de settes tilbake igjen. Vær nøye med å følge våre anbefalinger. Om du har noen spørsmål eller lurer på noe, så kan du alltid kontakte oss.

Lykke til!


Powered by Edicra AS